Några tankar om händelserna på Husbybadet och dess efterföljd

För ett par veckor sedan utsattes några 12-åriga flickor som var på barnkalas på Husbybadet för sexuella närmanden från en grupp ”ensamkommande barn”som var där med ledsagare. Enligt uppgift var de ”ensamkommande” 16 – 17 år och det som hände var tydligen tafsande på rygg, kön och bröst, samt någon/några som tryckte erigrerat kön mot tjejerna. Utöver detta misshandlades några av tjejernas pojk-kamrater som var där och försökte skydda dom.

Enligt nu gällande lagstiftning var det som hände att jämställa med våldtäkt och detta även om det inte var något samlag med i bilden. Däremot stod inte ett ord stod att läsa om det skedda i ”gammelmedia” men däremot omgående på olika närforum.

Någon vecka senare vaknade ”gammelmedia” upp ur sin slummer och började försiktigt skriva om vad som hänt, men märkligt nog var udden då riktad – inte mot förövarna – utan mot dels de forum på nätet som tidigt tagit upp händelsen, och dessa kallades rasistiska, och dels mot de politiker som tidigt pekat på händelsen. Bl a har SD.s Björn Söder fått oerhört många påhopp och hängdes ut för att han kallade det skedda för våldtäkt, och för att han i sin twitter länkat till en artikel som pekade ut alla de ”ensamkommande” från det aktuella boendet för förövare. Kanske var detta ett misstag, men är det inte det lilla misstaget i sammanhanget?

Snälla media, nu får ni väl besinna er – enligt domar i tings- och hovrätter är alltså händelsen att betrakta som våldtäkt. För inte kan det väl vara fel på vårt lands eminenta sexuallagstiftning??? Och hur tror ni de unga kränkta tjejerna uppfattar situationen när ni på detta sätt förringar händelsen? Det känns som om att ni säger att lite ”tafs på bröst och lår är väl inte så farligt, tänk på de stackars pojkarna”. Har ni överhuvudtaget tänkt på dom i er iver att smutskasta de nätforum som tagit upp händelsen och de politiker som vågat ta upp frågan? Snacka om att skjuta på budbäraren…

Det skall bli mycket intressant att följa hur detta ärende utvecklar sig.

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Brott och straff, Invandring, mångkultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s