Migrationsuppgörelsen skapar kaos i rättsstaten

Jag fortsätter med min kritik mot regeringens huvudlösa överenskommelse om vård till ”papperslösa” med miljöpartiet.

I Svenska kommunförbundet, SKL.s tidning Dagens Samhälle 10 mars, nr 9/2011 har Hans Bergström, f d chefredaktör på DN en skarp debattartikel med kritik mot regeringens överenskommelse med miljöpartiet.

Han skriver bland annat ”Någon jävla ordning måste råda i ett land. I fortsättningen skall några myndigheter, polis och migrationsverk, se till att personer som meddelats beslut om avvisning eller utvisning lämnar landet”. ”Samtidigt skall andra myndigheter, landstingen inom vården och kommunerna vad gäller skolan, få till uppgift att sabotera polisens verkställighet. Kommunerna och landstingen skall hålla kontaktuppgifter hemliga för polisen.”

Snacka om kamp mellan myndigheter och att bädda för problem.

Vidare skriver Bergström ”Svenska medborgare som bor utomlands har inte rätt till subventionerad vård i Sverige. Dessa får betala om man behöver vård vid besök i Sverige. Men personer från utomeuropeiska länder som inte ens ges rätt att vistas i Sverige, de skall nu erbjudas vård som betalas av de svenska skattebetalarna.”

Hur har det kunnat bli såhär konstigt? Vem har tänkt fel här? Om det inte vore så sorgligt skulle det egentligen vara skrattretande. Återigen har alltså sunt förnuft fått ge vika för ”snällismen” som vi dras med i landet.

Bergström fortsätter – ”Sverigedemokraternas inflytande över denna del av politiken kommer att minska i riksdagen under resten av mandatperioden men torde genom uppgörelsen garantera att partiet vinner ytterligare röster och inflytande i nästa riksdagsval.”

Så sant.

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Inrikespolitik, Invandring, mångkultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s