Vad håller dom på med i riksdagen???

Mitt förra inlägg hade rubriken ”Något att skratta åt”. Vår svenska riksdag, våra folkvalda, landets lagstiftande församling är i så fall snarast något att gråta åt just nu. Vad håller dom egentligen på med? Vi har 349 högavlänade riksdagsledamöter, alla med en månadslön på cirka 53 000:-/månad men dom klarar inte ens av att trycka på en ja/nej-knapp och rösta på rätt förslag.

Vore det inte så tragiskt vore det snarare något att skratta åt. Vad ger dessa ständiga feltryckningar för bild av vår demokrati? Just nu är det ju rena löjet. Den senaste omröstningen som gick fel var den om små tingsrätter i landet skulle läggas ner, eller  finnas kvar. Här hade S+V+MP och SD en majoritet för att de små tingsrätterna skulle finnas kvar medan alliansregeringen ville lägga ner och skapa större tingsrätter. På grund av att två socialdemokrater tryckte fel vann regeringens förslag. Tyvärr är detta bara sista exemplet i en lång rad exempel.

 I samband med valet var det flera av våra grannländer som ifrågasatte vårt valsystem och vår demokrati – nu har dom sannerligen fått vatten på sin kvarn.

För att travestera C H Hermanssons bevingade ord – ”nån jävla ordning måste det vara i en riksdag”.

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Inrikespolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s