Om kommande val i Finland m m

Om någon vecka är det val i vårt östra grannland Finland och ett nytt parti får mycket stora framgångar i alla opinionsmätningar – nämligen partiet ”Sannfinnländarna”. Partiet värnar det finska – finska värderingar, det finska språket, är emot EU, och vill även minska invandringen till Finland. Jag är ingen expert på finsk politik, men rent spontant känns det som en motsvarighet till Sverigedemokraterna.

Hur tacklar då övriga finska partier det nya partiet? Till skillnad från Sverige där det bedrevs en systematisk utfrysning, och rentav mobbing mot SD inför valet 2010 hör inga sådana toner i Finland – tvärtom öppnar statsministern för samarbete.

Man skall inte förutspå valutgångar, men helt plötsligt tycks det som om att Sverige är omgivet av länder som värnar sin egen kultur framför invandrade kulturer, och håller sitt eget lands värderingar framför andra, och som öppet säger nej till mångkulturen. På samma sätt hörs ju nu även tongångarna från andra länder i Europa, exempelvis Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Nu får våra politiker sig ännu en tankeställare – verkligheten gör sig mer och mer påmind… Jag gissar att denna tendens kommer att bli mer och mer tydlig även i Sverige kommande år – vi är ingen isolerad ö i skandinavien, Europa eller världen, men vi är som vanligt senfärdiga och långsammare i reaktionerna än andra.

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Internationella frågor, Invandring, mångkultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s