Har vi hädelselagar i Sverige?

Får man häda i Sverige? För den som inte vet vad ordet häda betyder är det ungefär följande – ”Att genom ord eller handlingar kränka något som anses heligt. I första hand brukar det handla om att uttrycka sig nedvärderande om någon religions gud, men även att uttrycka förakt mot religionens företrädare.” (Källa Wikipedia)

Idag tycks det som om att religion, och speciellt då islam, får en allt större vikt och tyngd i vårt samhälle, och oavsett vilken religion vi har påverkar islam oss alla genom att vi exempelvis inte får uppföra, eller titta på olika kulturverk. Ett exempel är Lars Vilks rondellhundar, ett annat filme ”Allahu GayBar” som Vilks visade på en föreläsning i Uppsala och som fick bindgalna muslimer att gå i taket. Detta i sin tur har medfört att flera konstgallerier inte våågar visa andra verk av Lars Vilks.

Här är ett filmklipp som visar kaoset i Uppsala:

Ännu ett rykande dagsfärskt exempel är dansföreställningen Street dance – Celebration of Womanhood i Stockholm som i sista stund skrevs om eftersom en scen var en tonsatt vers ur koranen och arrangörerna helt plötsligt blev rädda för muslimska hot.

Ett annat relativt färskt exempel är Elisabeth Wallin-Olssons fotoutställning ”Jerusalem” med bilder på homosexuella i olika religiösa miljöer som på många håll nekats visning på grund av oron för just muslimska missnöjesyttringar och hot. Att genom ord och bild kränka kristna är inget större problem, men just muslimer är KÄNSLIGT och FARLIGT!

Björn Ulvaeus, känd musiker tar upp just detta i ett skarpt inlägg på Newsmill, läs själva… http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/10/sverige-har-inf-rt-inofficiellt-h-delsef-rbud-n-r-det-g-ller-islam

Klarspråk här. Jag är bara förvånad att Newsmill släppte genom inlägget genom sin censur, är man inte rädda att utsättas för muslimska hot?

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Invandring, mångkultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Har vi hädelselagar i Sverige?

  1. Anna skriver:

    Hej! Jag och en kurskamrat skriver C-uppsats om Sverigedemokraternas väljare och antar att du röstade på dem i valet 2010? Skulle du vilja ställa upp på intervju? Självklart är du anonym! Tacksam för svar! Svara till min mail om intresse finns.

  2. kim pettersson skriver:

    hittade din blogg idag,intressant,vettiga åsikter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s