Riksdagen – vår folkvalda lekstuga

Genom valet i höstas kom ett nytt parti in i riksdagen, och sedan dess är ingenting sig likt där längre och våra välavlönade folkvalda ledamöter som tidigare varit fastlåsta i den trygga blockpolitiken tycks inte veta riktigt hur de skall hantera situationen.

Redan direkt efter valet uppstod rena sandlådementaliteten där ett parti till och med flyttade till nya lokaler eftersom man inte ville riskera att få dela kopiator med det nya partiet. Herregud, är det vuxna människor vi pratar om?

Med all önskvärd tydlighet framgår det att många av riksdagsledamöterna tycks sakna kontakt med verkligheten för så kan man inte göra ute i arbetslivet – hävda att man inte trivs med sin nya arbetskamrat och därför kräva annat kontorsrum, eller att få en annan kopiator, då vore det förmodligen skäl för uppsägning på grund av samarbetssvårigheter. Men kanske gäller inte de lagar riksdagen stiftar i riksdagen själv??? Man får onekligen intrycket att riksdagen är mer som en skyddad verkstad än ett folkvalt parlament som skall förverkliga folkviljan.

Alla de sju gamla riksdagspartierna har uttryckt enighet att man inte skall samarbeta med det nya partiet och ändå haglar nästan varje vecka beskyllningarna, än från höger och än från vänster, om att den andra sidan gjort just det. ”Ni samarbetade med SD i den frågan fast ni sa att ni inte skulle det”, ”Ni har inte satt ner foten mot SD”.

Senast idag kunde man läsa om bråk i riksdagen om just detta. http://www.dn.se/nyheter/politik/nytt-bakslag-for-regeringen

Knappast vuxet agerande, att samarbeta, men ändå inte låtsas om det. Men det tycks vara en svensk specialitet -tänk bara på hur vi i många år sade oss vara neutrala samtidigt som vi i hemlighet samarbetade med NATO. Samma sak nu – hemlighåll för väljarna hur det verkligen ligger till och låtsas sedan som ingenting.

Komikern Soran Ismail har gjort en liten kul film om just detta som jag hittade på Youtube häromdagen. Den är bara så mitt i prick… ”Ni har inte satt ner foten mot SD”…

Tänk om våra kära riksdagsledamöter kunde se sig själva och lyssna på hur de låter…

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Humor, Inrikespolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s