Hat och hets i den muslimska världen

Ibland känns det som om att olika regler och lagar gäller i vårt land, vissa lagar gäller exempelvis bara infödda svenskar, andra gäller för invandrare. Ett exempel på detta är Lagen om hets mot folkgrupp som bara tycks gälla om och när infödda svenskar har synpunkter på invandrare, och inte omvänt om invandrare agiterar mot svenskar eller några andra folkgrupper. 

Hur kan det vara så? Jag är ingen jurist, men finns det en så uppenbar lucka i lagen, eller är det per definition överhuvudtaget inte möjligt att hetsa mot infödda svenska? Vi är kanske inget folk eller folkgrupp i lagens mening?  Många frågor här som jag tyvärr inte har något svar på. 

Den 15 – 16 april anordnas konferensen TUFF (Troende unga framtida förebilder) i Göteborg av olika muslimska organisationer. Huvudtalare är en Bilal Philips, muslim från Kanada som enligt SR P1 är känd för sitt hat mot judar och homosexuella och öppen förespråkare av sharialagar. Han anser bland annat att homosexualitet skall bestraffas med döden. Radions P1 uppmärksammade det i sin sändning på eftermiddagen och ställde några ganska snälla frågor till arrangörerna, men i övrigt har det, så vitt jag sett i massmedia, varit ganska tyst om saken. Det är intressant att notera att Mr Philips har inreseförbud i Storbritannien på grund av det hatfyllda budskap han sprider, men här tas han emot med öppna armar.

Konferensinbjudan http://apg.blogg.se/2011/march/konferens-2011-med-dr-bilal-philips.html

 Radioreportaget i P1 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4455762

 Observera att föreläsningarna genomförs på olika tider för män och kvinnor, hemska tanke om de skulle råka hamna i samma rum…

 Tänk er tanken att någon svensk organisation, oavsett vilken, skulle bjuda in en nazist eller förintelseförnekare att föreläsa – ett sånt ramaskri det skulle blivit i massmedia. Det är en helt omöjlig tanke, men för en muslimsk konferens tycks det helt i sin ordning.

 Ett annat färskt exempel är Islamiska förbundets konferens för några månader sedan där man bjöd in en Salah Sultan som är en ivrig anhängare av den gamla myten om judiska ritualmord på barn. Enligt riksdagsledamoten Abdirizak Waberi (M), tidigare ordförande i Islamiska förbundet, bjöds Salah Sultan in i god tro och uttalade sig inte antisemitiskt under konferensen.  Naivt eller osant, vad vet jag… Men skulle man kunna bjuda in antisemit eller förintelseförnekare till en konferens med svenskar och försvara sig med att han pratade om sin frimärkssamling? Knappast.

Artikel om detta i SvD. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kritik-mot-inbjudan-av-antisemit_6038101.svd

 Min tes är alltså att vi inte är lika för lagen. Muslimer får gärna hetsa, men inte infödda svenskar.

 Slutligen några otrevliga klipp från Youtube som visar på en otäck indoktrinering av barn – den muslimska världens motsvarighet till vårt ”Bollibompa”? Tacka vet jag Björnes magasin.

Är det konstigt att konflikten i mellanöstern aldrig tycks ta slut?

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Brott och straff, Invandring, mångkultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s