Libyen-insatsen fortsätter…

Idag har våra kloka politiker (regeringen samt S och MP) gjort upp om fortsatt insats i Libyen. Några av JAS-planen skall vara kvar och dessutom skall Sverige skicka soldater till Medelhavet som skall tjänstgöra på brittiska krigsfartyg.

Jag fattar fortfarande inte varför vi skall vara där överhuvudtaget. Vad är så speciellt med Libyen? Alla andra diktaturstater då som förtrycker och mördar sina medborgare, vad gör vi åt dom? Syrien, Nordkorea, Burma, Sudan, Somalia, Jemen m fl. Tyvärr kan den listan göras lång.

Jag tror att här handlar det om att väst måste rädda ansiktet. Man KAN inte avsluta insatsen och åka hem, och därmed låta Khadaffi sitta kvar i orubbat bo – han skulle då bli en ännu större hjälte i mellanöstern och Afrika än han redan är. Efter en sådan nesa skulle väst och världssamfundet aldrig mer kunna ingripa någonstans i världen. Här handlar det helt enkelt om att rädda ansiktet.

OM vi nu skall ingripa i något annat land så borde det vara Somalia, dels med tanke på hur många somalier som VÄLLER in i Sverige, och dels med tanke på den laglöshet och omfattande piratverksamhet som bedrivs där och är ett gissel för världen.

Annonser

Om minsynpasaken

Jag är en 45-årig man som startat en blogg för att på detta sätt kunna dela mina åsikter om frågor som berör mig starkt - och just nu är det invandring, mångkultur, integrationsfrågor, frågor om lag och rätt, politik och om det samhälle vi lever i. Förhoppningsvis får jag någon/några läsare. Du kan nå mig på e-postadressen nissenissesson@ymail.com
Det här inlägget postades i Internationella frågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s